Η Σχολή Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού «Δημιουργία» βρίσκεται στο Δήμο Παλλήνης-Γέρακα-Ανθούσας και συγκεκριμένα στο κέντρο της Παλλήνης και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη. Μπορεί κάποιος να έρθει είτε με τα πόδια, αν μένει μέσα στην Παλλήνη είτε με το αυτοκίνητο ή με τα λεωφορεία (305, 316, 324 και 314, 324, 319) τα οποία κάνουν στάση λίγα μόλις μέτρα από τη σχολή! Επίσης το υπεραστικό λεωφορείο και η δημοτική συγκοινωνία έχουν πολύ κοντά στάση.

Υπάρχει πολύς ελεύθερος χώρος για στάθμευση εμπρός από το τη σχολή αλλά και στους γύρω δρόμους.

Είναι πολύ φυσικό η σχολή μας η οποία εδώ και τόσα χρόνια προσφέρει υψηλού επιπέδου χορευτική εκπαίδευση η φήμη της να ξεπερνά τα στενά όρια του δήμου μας ώστε να θέλουν να έρθουν σε εμάς και ενδιαφερόμενοι όχι μόνο από γειτονικές περιοχές όπως: Γέρακας, Ανθούσα, Κάντζα, Παιανία, Σπάτα, Αρτέμιδα, Πικέρμι, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Νέος Βουτζάς, Μαραθώνας και άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής αλλά και από Μελίσσια, Πεντέλη, Αγία Παρασκευή, Χολαργό, Χαλάνδρι και από πολλές άλλες ακόμα περιοχές της Αθήνας χρησιμοποιώντας την Αττική Οδό ή το Μετρό και τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο ο οποίος έχει στάση στην Παλλήνη.

Όπως όλα τα σοβαρά σχολεία έτσι και σε μια σχολή χορού στο τέλος του έτους γίνονται εξετάσεις. Οι εξετάσεις δεν είναι αναγκαία υποχρεωτικές είναι όμως απόλυτα απαραίτητες. Τα παιδιά εξετάζονται μόνα τους και χωριστά από ειδική επιτροπή καλλιτεχνών, τους επισημαίνονται τα θετικά και τα αρνητικά και οι γονείς ενημερώνονται ο καθένας χωριστά μετά τις εξετάσεις. Όλοι οι μαθητές παίρνουν βεβαίωση φοίτησης. Ειδικές εξετάσεις γίνονται κάθε δυο χρόνια με εκπρόσωπο του συστήματος Vaganova.

Στη σχολή μπαλέτου και σύγχρονου χορού «Δημιουργία» λειτουργούν όλα τα τμήματα του κλασικού μπαλέτου για όλες τις ηλικίες σύγχρονου χορού, ρυθμικής (μουσικοκινητικής αγωγής) αυτοσχεδιασμός, jazz, hip-hop, RnB, break dance, Latin χοροί, και επίσης τμήματα yoga και Pilates.

Το σύστημα της Vaganova αποτελεί φυσική εξέλιξη του ρωσικού μπαλέτου σε συνδυασμό με τα καλύτερα στοιχεία της γαλλικής και της ιταλικής σχολής. Απομακρύνθηκε τόσο από την κομψότητα του γαλλικού στιλ όσο και από τη χαλαρότητα της μεθόδου Cecchetti, για να δώσει έμφαση στη σωστή τοποθέτηση και ισορροπία στο χώρο αφενός, στην πλαστικότητα των μυών αφετέρου. Η ελαστικότητα σε συνδυασμό με ασκήσεις συντονισμού του κορμού με τα μέλη ελευθερώνει το σώμα, ώστε να καταφέρει στη συνέχεια να αποκτήσει λυρική εκφραστικότητα.

Εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού π. χ. ένα μικρό παιδί 4 – 5 ετών καλό είναι να παρακολουθήσει ένα τμήμα μουσικοκινητικής ή προετοιμασίας μπαλέτου για να βάλει τις σωστές βάσεις και να δημιουργήσει την χορευτική του υποδομή όσων αφορά την τοποθέτηση του σώματος, την ισορροπία της κίνησης και την καλλιέργεια των αισθήσεων. Αν είναι μεγαλύτερο μπορεί να παρακολουθήσει ένα τμήμα σύγχρονου χορού ή μοντέρνου ή και να τα συνδυάσει. Όποια κι αν είναι η απόφασή σου η σχολή έχει σαν στόχο το παιδί να αγαπήσει αυτό που κάνει και να προχωρήσει σε υψηλότερα επίπεδα.

Μετά από λίγο καιρό το παιδί εντάσσεται πλήρως στην ομάδα.

Το σώμα αρχίζει να τοποθετηθείτε σωστά , οι κινήσεις αρχίζουν να αποκτούν πλαστικότητα και καλλιεργείται η αντίληψη και οι αισθήσεις του.

Το μάθημα του κλασικού μπαλέτου αρχικά είναι 2 φορές την εβδομάδα από μια ολόκληρη ώρα. Στη συνέχεια και σε σχέση με το επίπεδο προστίθεται και μια ακόμη ώρα.

Ο αριθμός των παιδιών στην τάξη εξαρτάται από το πόσο μεγάλη είναι η αίθουσα που γίνεται το μάθημα δηλαδή πόσοι μαθητές μπορούν να κάνουν άνετα το μάθημά τους στο χώρο. Αυτό βέβαια έχει σχέση με την ηλικία αλλά και το επίπεδο των παιδιών αλλά και με το δάσκαλο που κάνει το μάθημα. Οι αίθουσες της σχολής μας είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που προβλέπει ο κανονισμός, τα τμήματα είναι ολιγομελή 8 – 10 άτομα και οι δάσκαλοι έχουν πολυετή πείρα στη διδασκαλία χορού.

Στη σχολή μας διδάσκουν δάσκαλοι με πολυετή διδακτική και χορευτική εμπειρία, με σπουδές στο εξωτερικό με μεγάλη μεταδοτικότητα και αγάπη για το μάθημα που διδάσκουν, έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για το κάθε παιδί ώστε να αγαπήσει το χορό και να το φτάσουν στα υψηλότερα επίπεδα.

Κάθε φορά αυτό είναι δύσκολο γιατί παρεμποδίζει την λειτουργία του μαθήματος εξαιρετικά. Αυτό μπορεί να γίνει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ( π.χ. αρχικά στα πολύ μικρά παιδιά μέχρι να ενσωματωθούν με το σύνολο). Η σχολή όμως κάνει 2 - 3 φορές το χρόνο τουλάχιστον ανοιχτά μαθήματα που μπορούν οι γονείς να παρακολουθήσουν και πως γίνεται το μάθημα αλλά και την πρόοδο των παιδιών.

Φυσικά αυτό μπορεί να γίνει, εξαρτάται όμως από την ηλικία του παιδιού.

Φυσικά και κάνουμε. Μια παράσταση χορού είναι η εφαρμογή όλων όσων ο μαθητής έχει μάθει στην τάξη και πολλά άλλα. Η σχολή κάθε 2 χρόνια ανεβάζει σε κεντρικό αθηναϊκό θέατρο ένα έργο από την φιλολογία του μπαλέτου με επαγγελματικές προδιαγραφές (κοστούμια, φωτισμό, σκηνικά κλπ).

Φυσικά. Η σχολή λειτουργεί με επίσημη άδεια του κράτους και τηρεί με αυστηρότητα τους κανονισμούς κτιριακής υποδομής, προγράμματος σπουδών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Κλασικό μπαλέτο .
Η τελειότητα στην κίνηση , η εναρμόνηση πνεύματος και ψυχής , η πίστη στην μελωδία της μουσικής και στις αποχρώσεις των συναισθημάτων , θέματα από τον κόσμο των παραμυθιών και των ονείρων. Η απόλυτη αρμονία , η απόλυτη ευγένεια. Ο χορευτής προσπαθεί να πλησιάσει στο θείο.

Από την άλλη μεριά ο σύγχρονος χορός.
Στην αρχή του 20ου αιώνα έχουμε μια επανάσταση σε όλα τα είδη της τέχνης. Ο χορός ακολουθώντας την μουσική προσπαθεί να απελευθερωθεί απο την φόρμα του κλασικού μπαλέτου . Ακολουθεί νέα μονοπάτια στην κίνηση , αναζητα την δημιουργικότητα ,την έκφραση , αντλεί τα θέματα του απο την καθημεριν'η ζωή .
Ο χορευτής προσπαθεί να πλησιάσει τον άνθρωπο .

Καμιά αντιπαράθεση, δύο ρεύματα , η βάση και η συνέχεια . Κοινός στόχος . Η ισορροπία πνεύματος και σώματος.