Προετοιμασία για μουσικό σχολείο

Προετοιμασία για μουσικό σχολείο

Προετοιμασία για μουσικό σχολείο

  • Στόχος η σωστή προετοιμασία για μουσικό σχολείο (Γυμνάσιο)

  • Εξατομικευμένα μαθήματα που απαιτούνται στα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.
  • Τα μαθήματα παραδίδονται στο ωδείο Παλλήνης και στο ωδείο Ραφήνας.
  • Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού για να δείτε τις εγκαταστάσεις μας, τους καθηγητές μας και τον τρόπο λειτουργίας μας.


Η προετοιμασία για μουσικό σχολείο του Ωδείου Παλληνης-Ραφήνας Δημιουργία Π. Κοντοέ έχει δημιουργηθεί με στόχο την κατάλληλη προετοιμασία και την εισαγωγή των μαθητών για το μουσικό Γυμνάσιο. Για την καλύτερη προετοιμασία του σπουδαστή, τα μαθήματα πραγματοποιούνται εξατομικευμένα όπου διδάσκονται τα μαθήματα που απαιτούνται στα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Προετοιμασία εισαγωγής για το Μουσικό Γυμνάσιο

Ο μαθητής προετοιμάζεται στην ανάπτυξη της φωνητικής, ρυθμικής και ακουστικής τους αντίληψη και ικανότητας. Για την εισαγωγή του σε μουσικό σχολείο καλείται να:

1.Τραγουδήσει τραγούδι της επιλογής του, το οποίο έχει προετοιμάσει.
2.Συνοδεύσει ρυθμικά το τραγούδι της επιλογής του, κτυπώντας παλαμάκια.
3.Επαναλάβει, κτυπώντας παλαμάκια, ρυθμικά μοτίβα που δίνονται από τα μέλη της επιτροπής.
4.Διακρίνει και να δείξει, με αντίστοιχη κίνηση του χεριού του προς τα πάνω ή προς τα κάτω, τη μεταβολή προς τα πάνω ή προς τα κάτω του τονικού ύψους του ήχου.
5.Να αναγνωρίσει μέσα από ηχογραφημένα μουσικά αποσπάσματα: α) τον αριθμό επαναλήψεων ενός σύντομου και χαρακτηριστικού μουσικού θέματος κατά την ακρόαση ενός μουσικού κομματιού, β) τις βασικές κατηγορίες οργάνων – Έγχορδα, Πνευστά, Κρουστά και γ) τo ύφος χαρακτηριστικών και σύντομων μουσικών κομματιών.
6.Επαναλάβει σε απλό μουσικό όργανο – ξυλόφωνο – μία σύντομη μελωδία (4-5 νότες) παιγμένη στο πιάνο
7.Εκτελέσει ολιγόλεπτο μουσικό έργο της επιλογής του -εφόσον γνωρίζει κάποιο μουσικό όργανο σε επίπεδο τουλάχιστον κατωτέρας Ωδείου. Η εκτέλεση έργου είναι προαιρετική.
Δεκτά γίνονται κατά κανόνα παιδιά πέμπτης και έκτης δημοτικού, επίσης δεκτά γίνονται και παιδιά που επιθυμούν να δώσουν κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε Μουσικά Γυμνάσια μετά την 1η Γυμνασίου.

Στο Ωδείο Παλλήνης Π. Κοντοέ και στο Ωδείο Ραφήνας Δημιουργία στα 35 χρόνια λειτουργίας  με την απαραίτητη εμπειρία και γνώση έχουμε καταφέρει με μεγάλη επιτυχία να προετοιμάζουμε τους μαθητές τόσο στο τεχνικό όσο και στο ψυχολογικό μέρος της εξέτασης ώστε οι μαθητές να αποβάλλουν το άγχος και να αποδίδουν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Για περισσότερες πληροφορίες για την προετοιμασία για μουσικό σχολείο καλέστε μας στα τηλέφωνα : 210 6668414. 22940 23415 και 6932640999 και στις γραμματείες των ωδείων.


ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Το εκπαιδευτικό δυναμικό του Ωδείου Δημιουργία Π.Κοντοέ είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της εκπαιδευτικής μας δύναμης. Είναι επιλεγμένο με τα αυστηρότερα κριτήρια ήθους, γνώσης, καλλιτεχνικής αξίας, εκπαιδευτικής εμπειρίας και μεταδοτικής ικανότητας, με συνεχή σημαντική παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας μας, αλλά και του εξωτερικού.