Ωδείο Παλλήνης | Ωδείο Δημιουργία Π.Κοντοέ

Ωδείο Παλλήνης - Δημιουργία Π.Κοντοέ

Το Ωδείο Παλλήνης Δημιουργία Π.Κοντοέ, βρίσκεται κοντά σας 35 χρόνια, με την δική σας αγάπη και εκτίμηση συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία τους.

Με σεβασμό στον κάθε μαθητή που μας εμπιστεύεται την προσπάθεια του, την αγάπη του και την επιθυμία του για την μουσική, έχουμε την ευαισθησία να είμαστε πάντα κοντά του, αγκαλιάζοντας τον με αγάπη, στην προσπάθεια του.

Στα ωδεία Παλλήνης, αλλά πλέον και μέσω online υπηρεσιών  έχουμε δημιουργήσει το πιο οικείο και ζεστό περιβάλλον, δίνοντας έμφαση σε έναν από τους πρωτεύοντες στόχους μας που είναι να παρέχουμε υψηλού επιπέδου μουσική μόρφωση ανεξάρτητα από το στάδιο σπουδών του κάθε μαθητή.

Συνεχίζοντας σήμερα το Ωδείο Δημιουργία, με το εκπαιδευτικό και το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα εργάζεται για να επιτύχει τους στόχους που οραματίζεται, να ξεπεράσει την εκπαιδευτική προέκταση της τέχνης της μουσικής και να την μετατρέψει σε καλλιτεχνική δημιουργία, μοιράζοντας έτσι την ουσιαστικότερη και βαθύτερη αγωγή της μουσικής : την επικοινωνία με τον άνθρωπο.

Έτσι με την απαραίτητη εμπειρία και γνώση, σεβασμό στον μαθητή και στην ίδια την τέχνη της μουσικής είμαστε πάντα παρόντες και με χαρά σας καλοσωρίζουμε.

Η ιδανική επιλογή για μουσική εκπαίδευση στην περιοχή της Παλλήνης

Καλώς ορίσατε στο Ωδείο Παλλήνης Δημιουργία – Π. Κοντοέ! Το Ωδείο μας βρίσκεται στην όμορφη περιοχή της Παλλήνης και αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για τη μουσική εκπαίδευση και εξέλιξη. Το κτίριο μας είναι σχεδιασμένο με προδιαγραφές Μουσικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον για τους σπουδαστές μας.

Στο Ωδείο Παλλήνης, διαθέτουμε 12 αίθουσες διδασκαλίας που είναι εξοπλισμένες με τα τελευταία μοντέλα κλασικών και ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων. Αυτό μας επιτρέπει να προσφέρουμε μια εκπαιδευτική εμπειρία υψηλής ποιότητας και να αναπτύσσουμε το μουσικό ταλέντο των μαθητών μας.

Επιπλέον, διαθέτουμε μια αίθουσα συναυλιών χωρητικότητας 150 ατόμων, με κονσόλα ήχου και φωτισμό, όπου οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις μουσικές τους δεξιότητες σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον.

Το κτίριο μας είναι επίσης πλήρως κλιματιζόμενο και ηχομονωμένο, εξασφαλίζοντας έτσι άνεση και ευχάριστες συνθήκες για τους μαθητές μας κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των προβών.

Εδώ στο Ωδείο Παλλήνης, προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία μουσικής εκπαίδευσης, συνδυάζοντας την προηγμένη τεχνολογία με την επαγγελματική καθοδήγηση των εκπαιδευτών μας.

Εάν αναζητάτε ένα ωδείο στην περιοχή της Παλλήνης για τη μουσική σας εκπαίδευση, το Ωδείο Παλλήνης είναι η ιδανική επιλογή. Με την επαγγελματική μας προσέγγιση, τις πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες και το δίκτυο καταρτισμένων εκπαιδευτών, παρέχουμε την πλέον άρτια μουσική εκπαίδευση στους σπουδαστές μας.

Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα για το Ωδείο Παλλήνης και να εγγραφείτε. Ανακαλύψτε την μαγεία της μουσικής με εμάς στο Ωδείο Παλλήνης Δημιουργία Π. Κοντοέ!

Τα τμήματα του ωδείου μας

Οι παροχές του ωδείου

Το Ωδείο Δημιουργία στην Παλλήνη, παρέχει κρατικά πτυχία και διπλώματα, υποτροφίες σε αριστούχους σπουδαστές, παρακολούθηση μουσικών εκδηλώσεων, επαγγελματικό προσανατολισμό για τους απόφοιτους και φυσικά συμμετοχή σε σεμινάρια και συναυλίες των σπουδαστών της.

Συγκεκριμένα παρέχουμε:

 • Κρατικά πτυχία και διπλώματα
 • Υποτροφίες στους αριστούχους
 • Παρακολούθηση μουσικών εκδηλώσεων με μειωμένο εισητήριο
 • Δωρεάν μελέτη με όργανα του Ωδείου
 • Δωρεάν συμμετοχή σε σεμινάρια και συναυλίες
 • Δωρεάν μαθήματα γνωριμίας
 • Δωρεάν μαθήματα χορωδίας
 • Επιπλέον εκπτώσεις για δεύτερο και τρίτο παιδί
 • Δωρεάν εγγραφή (*υπό προϋποθέσεις)
 • Ειδική προσφορά για παράλληλες σπουδές μουσικής και χορού
 • Επαγγελματικό προσανατολισμό για τους απόφοιτους.
 • Δωρεάν μουσικό όργανα για εγγραφές τον Σεπτέμβριο. (*υπό προϋποθέσεις)

Επίσης παρέχουμε προοπτική για επαγγελματική σταδιοδρομία. Μαζί με την απαραίτητη για τη ζωή μουσική μόρφωση, την αισθητική αγωγή και την ψυχική καλλιέργεια που το κάθε παιδί παίρνει ανεξάρτητα ακόμα και από τις μουσικές του ικανότητες , το ωδείο, φέρνει πολύ κοντά την ευκαιρία για ένα ενδιαφέρον επάγγελμα. Οι απόφοιτοι μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως μέλη ορχηστρών, καθηγητές σε μουσικά σχολεία, μέλη και μαέστροι σε φιλαρμονικές , μέλη ελαφρολαϊκών ορχηστρων, σε μουσικά τμήματα τηλεοράσεων και ραδιοφώνων κ.α.

Συχνές ερωτήσεις

Το ωδείο μας βρίσκεται στο Δήμο Παλλήνης-Γέρακα-Ανθούσας και συγκεκριμένα στο κέντρο της Παλλήνης και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη. Μπορεί κάποιος να έρθει είτε με τα πόδια, αν μένει μέσα στην Παλλήνη είτε με το αυτοκίνητο ή με τα λεωφορεία (305, 316, 324 και 314, 324, 319) τα οποία κάνουν στάση λίγα μόλις μέτρα από το Ωδείο. Επίσης το υπεραστικό λεωφορείο και η δημοτική συγκοινωνία έχουν πολύ κοντά στάση. Υπάρχει πολύς ελεύθερος χώρος για στάθμευση εμπρός από το Ωδείο αλλά και στους γύρω δρόμους. Είναι πολύ φυσικό το Ωδείο μας το οποίο 30 και πλέον χρόνια παρέχει υψηλού επιπέδου μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση η φήμη του να ξεπερνά τα στενά όρια του δήμου Παλλήνης και να θέλουν να σπουδάσουν, να μάθουν μουσική σε αυτό παιδιά και ενήλικες όχι μόνο από γειτονικές περιοχές όπως: Γέρακας, Ανθούσα, Κάντζα, Παιανία, Σπάτα, Αρτέμιδα, Πικέρμι, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Νέος Βουτσάς, Μαραθώνας και άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, αλλά και Μελίσσια, Πεντέλη, Αγία Παρασκευή, Χολαργό, Χαλάνδρι και από πολλές άλλες ακόμα περιοχές της Αθήνας χρησιμοποιώντας την Αττική Οδό ή το Μετρό και τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο ο οποίος έχει στάση στην Παλλήνη.
Είναι εξετάσεις που διενεργούνται μια φορά τον χρόνο κατά τον μήνα Οκτώβριο και αφορά τους σπουδαστές εκείνους οι οποίοι προέρχονται από ιδιαίτερα μαθήματα, ή έχουν διακόψει τις σπουδές τους από οποιοδήποτε Ωδείο παραπάνω από 2 συνεχόμενα σχολικά έτη, ή θέλουν να γραφτούν σε μάθημα ανώτερων θεωρητικών (π.χ. Ωδική ή αρμονία, ή ενοργάνωση) ή τέλος θέλουν να διεκδικήσουν μια ανώτερη κατάταξη σπουδών από αυτή που βρίσκονται. Η εξεταστική επιτροπή που θα κρίνει τους σπουδαστές διορίζεται με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.
Οι απολυτήριες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις εκείνες που αφορούν τους τελειόφοιτους σπουδαστές σε οποιοδήποτε από τα τμήματα και σχολές που διδάσκονται στο Ωδείο Όπερα. Αυτές πραγματοποιούνται δυο φορές τον χρόνο κατά τον μήνα Ιανουάριο και κατά τον μήνα Ιούνιο του τρέχοντος σχολικού έτους. Η εξεταστική επιτροπή όπως και στην περίπτωση των κατατακτηρίων εξετάσεων που θα κρίνει τους σπουδαστές, διορίζεται με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού για τα αναγνωρισμένα από το κράτος μαθήματα ενώ για τα υπόλοιπα μαθήματα η επιτροπή που εξετάζει τους υποψήφιους διορίζεται από το Ωδείο Όπερα.
Οι λέξεις αυτές χαρακτηρίζουν το επίπεδο του σπουδαστή που φοιτά σε μάθημα οργανικής ή φωνητικής μουσικής (δηλαδή σε μάθημα εκμάθησης μουσικού οργάνου ή μονωδίας). Τα επίπεδα είναι 4: προκαταρκτική, κατωτέρα, μέση και ανωτέρα. Κάθε επίπεδο (ή κύκλος) ανάλογα με το μάθημα περιέχει διαφορετικά έτη σπουδών. Για παράδειγμα: στο πιάνο η μέση είναι 3 έτη ενώ στην μονωδία είναι 2 έτη.
Στο ωδείο Παλλήνης Π. Κοντοέ διδάσκονται όλα σχεδόν τα μουσικά όργανα, τραγούδι και θεωρητικά και σε όλα παίρνει ο καθένας που έχει τελειώσει σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του ωδείου, κατόπιν εξετάσεων, βεβαίωση και απολυτήριο. Τα αναγνωρισμένα μαθήματα που παίρνεις κρατικό πτυχίο είναι πιάνο, κλασσική κιθάρα, βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, μονωδία, κλαρινέτο, φλάουτο, τρομπέτα, σαξόφωνο, κλασσικά κρουστά, Βυζαντινή μουσική, Ωδική, ειδικό αρμονίας, ενοργάνωση, αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση.
Και βέβαια όχι!!! Τα μαθήματα είναι ατομικά δηλαδή στην τάξη βρίσκεται ο μαθητής και ο δάσκαλος. Ακόμα και στα ομαδικά μαθήματα της θεωρίας τα τμήματα διαμορφώνονται ανάλογα με το επίπεδο και την ηλικία.
Αυτό εξαρτάται από τα κομμάτια που θέλετε να παίξετε και πως θέλετε να τα παίξετε. Μια σονάτα του Beethoven, ένα κομμάτι του Chopin θα χρειαστείτε 10 με 15 χρόνια. Αν το αγαπημένο σας κομμάτι έχει κάποιες συγχορδίες και μια απλή μελωδία τότε θα χρειαστείτε μόνο μερικά μαθήματα.
Μπορείτε να γραφτείτε σε οποιοδήποτε μάθημα αρκεί να σας αρέσει. Κανένα όργανο δεν είναι πιο δύσκολο ή πιο εύκολο σε σχέση με κάποιο άλλο. Μπορεί κάποιο όργανο ένας να το θεωρεί δύσκολο και ο άλλος εύκολο. Επίσης η επιλογή δεν έχει καμία σχέση με τα χρόνια φοίτησης.
Εξαρτάται από το μάθημα που θα επιλέξετε. Το μάθημα συνολικά είναι μια ώρα την εβδομάδα (60΄). Σε κάποια μαθήματα μπορείς να έρχεσαι 2 φορές από 30΄. Αυτό βέβαια εξαρτάται από το σύστημα του δασκάλου που κάνει το μάθημα. Εάν παρακολουθήσεις και δωρεάν τμήματα θεωρίας – χορωδίας θα χρειαστεί και μια επιπλέον ώρα για το καθένα.
Όλοι οι καθηγητές του ωδείου έχουν το αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα της ειδικότητάς τους και αντίστοιχες μεταπτυχιακές σπουδές. Έχουν μεγάλη πείρα στη διδασκαλία και είναι όλοι επαγγελματίες μουσικοί με καλλιτεχνική παρουσία στην Ελλάδα. και μερικοί δε από αυτούς και στο εξωτερικό.
Το πτυχίο είναι ο πρώτος τίτλος σπουδών που μπορεί να αποκτήσει ο σπουδαστής οργανικής ή φωνητικής μουσικής, ενώ με το δίπλωμα που είναι ο δεύτερος και ανώτερος τίτλος σπουδών, ο σπουδαστής αποκτά τον τίτλο του σολίστ. Και οι δύο αυτοί τίτλοι σπουδών είναι κρατικά αναγνωρισμένοι για τα μαθήματα που είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.
Στο ωδείο μας σίγουρα θα έχετε αποτελέσματα!!! Εμείς μπορούμε να σας οδηγήσουμε πολύ ψηλά αλλά αυτό εξαρτάται και από εσάς και από τον στόχο που έχετε βάλει εσείς για να φτάσετε εκεί που θέλετε.
Οι σπουδές της μουσικής οδηγούν σε τίτλους σπουδών (πτυχίο ή δίπλωμα). Εάν επιθυμείτε να τους διεκδικήσετε, θα πρέπει να δίνετε εξετάσεις στο τέλος κάθε σχολικού έτους για να προάγεστε στο επόμενο έτος σπουδών. Αν όμως δεν σας ενδιαφέρουν οι τίτλοι σπουδών, δεν χρειάζεται να δίνετε εξετάσεις.
Σίγουρα χρειάζεται κάποιος χρόνος. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από το στόχο που έχει θέσει ο καθένας, αν κάποιος θέλει να μάθει ένα μουσικό όργανο να παίζει, κάποια τραγούδια αυτό δεν χρειάζεται κάποιον ιδιαίτερο χρόνο. Αν ο στόχος είναι επαγγελματική επιλογή τότε θα χρειαστεί πάρα πολύς χρόνος. Καλά είναι να έχεις ένα στόχο για το όργανο που μαθαίνεις δηλαδή που θέλεις να φτάσεις και στην πορεία ο στόχος αυτός μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα έχεις.
Αυτό και βέβαια είναι δυνατό.
Με σεβασμό στον κάθε μαθητή που μας εμπιστεύθηκε την προσπάθεια του, την αγάπη του, την επιθυμία μου για την μουσική είχαμε την ευαισθησία να είμαστε πάντα κοντά του αγκαλιάζοντας τον στην προσπάθεια του αυτή με αγάπη, αλλά ποτέ δεν ξεχάσαμε μέσα από το οικείο και ζεστό περιβάλλον που έχουμε δημιουργήσει, ένας από τους πρωτεύοντες στόχους μας που είναι να παρέχουμε υψηλού επιπέδου μουσική μόρφωση ανεξάρτητα από το στάδιο σπουδών του κάθε μαθητή. Χιλιάδες μαθητές που φοίτησαν σ’ εμάς τόσα χρόνια έμαθαν μουσική και πολλοί από αυτούς αποφοίτησαν και σταδιοδρομούν σαν επαγγελματίες μουσικοί ή καθηγητές μουσικής.
 1. Οι υπερσύγχρονοι ιδιόκτητοι χώροι,
 2. το υψηλό εκπαιδευτικό προσωπικό,
 3. η πολυετής πείρα και εμπειρία,
 4. το έργο που έχει παραχθεί,
 5. τα δίδακτρα και οικονομικά προγράμματα μπορούν να πείσουν και τον πλέον αναποφάσιστο να μας επιλέξει για τις σπουδές του.
Το ωδείο Παλλήνης Π. Κοντοές είναι μοναδικό στο χώρο του κάτι που θα διαπιστώσεις αμέσως. Είναι η σωστή σου επιλογή!!!