Κρουστά

Κρουστά

 • Το ωδείο μας διδάσκει κρουστά σε ομαδικά και ατομικά τμήματα, για αρχάριους και προχωρημένους. Στα κρουστά ανήκουν τα εξής όργανα : Καστανιέτες , μαράκες , congas , bongos και chimes.
 • Η εγγραφή στα μαθήματα κρουστών μπορεί να γίνει καθ όλη τη διάρκεια του έτους.
 • Τα μαθήματα κρουστών παραδίδονται στο ωδείο Παλλήνης και στο ωδείο Ραφήνας.
 • Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού για να δείτε τις εγκαταστάσεις μας, τους καθηγητές μας και τον τρόπο λειτουργίας μας.


ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Το εκπαιδευτικό δυναμικό του Ωδείου Δημιουργία Π.Κοντοέ είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της εκπαιδευτικής μας δύναμης
είναι επιλεγμένο με τα αυστηρότερα κριτήρια ήθους, γνώσης, καλλιτεχνικής αξίας, εκπαιδευτικής εμπειρίας και μεταδοτικής
ικανότητας, με συνεχή σημαντική παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας μας, αλλά και του εξωτερικού.

 • Καστανιέτες: Σημαίνει στα ισπανικά επί λέξει
  μικρά κάστανα και είναι δύο ξύλινες αχιβάδες που ενώνονται με κορδόνι και στερεώνονται στα δάχτυλα ενός χεριού. Με κατάλληλες ρυθμικές κινήσεις του χεριού ακούγεται χαρακτηριστικός, ξερός ήχος ακαθόριστης τονικότητας . Στην ορχήστρα χρησιμοποιείται συνήθως παραλλαγή τους με βραχίονα.
 • Maracas ή Μαράκες: Νοτιαμερικάνικο ιδιόφωνο κρουστό όργανο, το οποίο ήταν αρχικά ένα μικρό κολοκύθι, αποξηραμένο και κενό εσωτερικό, στο οποίο τοποθετούνταν σκληροί σπόροι ή πετραδάκια. Με κατάλληλες ρυθμικές κινήσεις των χεριών δίνουν οι μαράκες, που παίζονται συνήθως σε ζευγάρι, το γνωστό ξηρό και διαπεραστικό ήχο στους νοτιααμερικάνικους ρυθμούς. Οι σύγχρονες κατασκευές είναι από ξύλο ή πλαστικό υλικό και περιέχουν σκάγια.
 • Congas: υπάρχουν σε 3 συνήθως μεγέθη. Είναι απόγονοι του Αφρικανικού Τυμπάνου. Είναι κατασκευασμένα από ξύλο με τεχνική παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιείται για την κατασκευή βαρελιών. Παράγουν ήχο με το κτύπημα των χεριών πάνω στην μεμβράνη (δέρμα) . Χρησιμοποιούνται κυρίως στην Latin (Λάτιν) μουσική.
 • Bongos: υπάρχουν σε 3 συνήθως μεγέθη. Είναι κατασκευασμένα από ξύλο και ως συνήθως έχουν δέρμα από κατσίκα ή πλαστική μεμβράνη. Παράγουν ήχο με το κτύπημα των χεριών πάνω στο δέρμα (μεμβράνη) αλλά παίζονται και με μπαγκέτες. Χρησιμοποιούνται κυρίως στην Latin (Λάτιν) μουσική.
 • Chimes: Μικρά ραβδάκια κρεμασμένα με σπάγκο η πετονιά από ένα ξύλο. Η κουρτίνα παράγει ένα απαλό και γλυκό, αέρινο ήχο. Περνώντας τα χέρια ή μια μπαγκέτα από τη μια κατεύθυνση προς την άλλη τα ραβδάκια πάλλονται μεταξύ τους και παράγουν ήχο. Ένα όργανο που χρησιμοποιείται στα περισσότερα μουσικά είδη του κόσμου.