Κλασικό Μπαλέτο

  • Η σχολή μας διδάσκει κλασικό μπαλέτο σε ομαδικά μαθήματα, για κάθε επίπεδο και ηλικία. Σε κάποιες  περιπτώσεις γίνονται και ατομικά-ιδιαίτερα μαθήματα μπαλέτου.
  • Τα μαθήματα κλασικού μπαλέτου παραδίδονται στη σχολή μπαλέτου & μοντέρνου χορού Δημιουργία στην Παλλήνη.
  • Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ενα  ραντεβού για ενα ΔΩΡΕΑΝ δοκιμαστικό μαθημα γνωριμίας,να δείτε τις εγκαταστάσεις μας, τους καθηγητές μας και τον τρόπο λειτουργίας μας.


ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ

Η σχολή μας διδάσκει στους μαθητές της το ρωσικό σύστημα Vaganova. Το σύστημα της Vaganova αποτελεί φυσική εξέλιξη του ρωσικού μπαλέτου σε συνδυασμό με τα καλύτερα στοιχεία της γαλλικής και της ιταλικής σχολής. Απομακρύνθηκε τόσο από την κομψότητα του γαλλικού στιλ όσο και από τη χαλαρότητα της μεθόδου Cecchetti, για να δώσει έμφαση στη σωστή τοποθέτηση και ισορροπία στο χώρο αφενός, στην πλαστικότητα των μυών αφετέρου. Η ελαστικότητα σε συνδυασμό με ασκήσεις συντονισμού του κορμού με τα μέλη ελευθερώνει το σώμα, ώστε να καταφέρει στη συνέχεια να αποκτήσει λυρική εκφραστικότητα.

Τα τμήματα χωρίζονται ως εξής:

1. Προσχολικής ηλικίας
2. Σχολικής ηλικίας
3. Εφηβικής
4. Προχωρημένα (Πουέντ – Ρεπερτόριο)
5. Ειδική Προετοιμασία για τις εξετάσεις του Υπουργείου.
6. Προετοιμασία για διεθνείς διαγωνισμούς χωρού.

Η εκπαίδευση των μαθητών μας ολοκληρώνεται έπειτα από το πέρας τριών διαδοχικών τμημάτων

  1. Στο πρώτο τμήμα ο μαθητής αρχίζει να μαθαίνει τη σωστή τοποθέτηση του σώματος και εκτελεί μια σειρά από προσεχτικά σχεδιασμένες ασκήσεις οι οποίες αποτελούν την βάση του κλασικού χορού. Επίσης στόχος της διδασκαλίας μας είναι η καλλιέργεια των αισθήσεων και η ανακάλυψη της ισορροπίας σε όλα τα επίπεδα.
  2. Στο δεύτερο τμήμα οι ασκήσεις έχουν αποκτήσει συνδυασμούς και κάποιο βαθμό δυσκολίας στον τρόπο εκτέλεσης  αλλά και στο tempo . Η επανάληψη και οι διαφορετικοί τρόποι διδασκαλίας της ύλης είναι χαρακτηριστικά του Ρωσικού συστήματος και έχουν ως αποτέλεσμα την καλλιέργεια της μνήμης – μυαλού και σώματος – επιτυγχάνοντας τη μυϊκή συναρμογή και την πλαστικότητα των κινήσεων.
  3. Στο τρίτο τμήμα ο μαθητής κατανοεί πως η κατάκτηση της τεχνικής έρχεται μέσα από την συγκέντρωση ,τη δουλειά και φυσικά για την αγάπη για το αντικείμενο. Τα βήματα και οι συνδυασμοί τους γίνονται πιο σύνθετοι και βαθμιαία του δίνουν την ικανότητα να δημιουργήσει ένα ισορροπημένο και ελεγχόμενο σώμα όταν αυτό κινείται , χρησιμοποιώντας την πειθαρχία και την προσωπική ανατομία του για να αγγίξει τον ύψιστο στόχο που είναι η σκηνή.

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Το εκπαιδευτικό δυναμικό της σχολής μπαλέτου & χορού Δημιουργία Π.Κοντοέ είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της εκπαιδευτικής μας δύναμης είναι επιλεγμένο με τα αυστηρότερα κριτήρια ήθους, γνώσης, καλλιτεχνικής αξίας, εκπαιδευτικής εμπειρίας και μεταδοτικής ικανότητας, με συνεχή σημαντική παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας μας, αλλά και του εξωτερικού.