Ωδείο Ραφήνας | Ωδείο Δημιουργία Π.Κοντοέ

Ωδείο Ραφήνας - Δημιουργία Π.Κοντοέ

…εδώ μαθαίνεις να αποκτάς γνώσεις,να δημιουργείς,να κατακτάς στόχους, μα  πάνω απ΄όλα..  μαθαίνεις να αγαπάς τη μουσική!!

Καλωσορίσατε στο Ωδείο Ραφήνας – Δημιουργία Π. Κοντοέ, που εδρεύει στην όμορφη περιοχή της Ραφήνας. Με την δική σας αγάπη και  εκτίμηση εδώ και 25 χρόνια, συνεχίζουμε την επιτυχημένη μας πορεία στον χώρο της μουσικής.

Στο Ωδείο Ραφήνας Δημιουργία, τιμούμε και σεβόμαστε τον κάθε μαθητή που μας εμπιστεύεται την προσπάθειά του, την αγάπη του και την επιθυμία του για τη μουσική. Έχουμε την ευαισθησία να είμαστε πάντα δίπλα του, αγκαλιάζοντάς τον με αγάπη κατά τη διάρκεια της μουσικής του πορείας.

Στο χώρο του Ωδείου Ραφήνας Δημιουργία αλλα και μεσω on line διδασκαλίας εχει δημιουργηθεί ενα θαυμάσιο περιβάλλον που είναι το πλέον ιδανικό για την υψηλού επιπέδου καλλιτεχνική εκπαίδευση ,έκφραση και δημιουργία!

Ανακαλύψτε την μοναδική μας προσέγγιση στη μουσική εκπαίδευση και επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας σήμερα για περισσότερες πληροφορίες και για να εγγραφείτε. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να αναπτύξετε το μουσικό ταλέντο σας και να απολαύσετε τη μαγεία της μουσικής στη  Ραφήνα.

Η ιδανική επιλογή για μουσική εκπαίδευση στην περιοχή της Ραφήνας

Το Ωδείο μας στη Ραφήνα βρίσκεται κοντά σας με τη δική σας αγάπη και εκτίμηση συνεχίζοντας την επιτυχημένη του πορεία. Οι χώροι του ωδείου, είναι άρτια εξοπλισμένοι με σύγχρονα εποπτικά μέσα, άνετες αίθουσες και με εκπαιδευμένους καθηγητές που συνθέτουν ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον που δημιουργεί την ιδιαίτερη εκείνη ατμόσφαιρα που προϋποθέτει η καλλιτεχνική δημιουργία.

 

 

Τα τμήματα του ωδείου μας

Οι παροχές του ωδείου

Το Ωδείο Ραφήνας Δημιουργία, παρέχει κρατικά πτυχία και διπλώματα, υποτροφίες σε αριστούχους σπουδαστές, παρακολούθηση μουσικών εκδηλώσεων, επαγγελματικό προσανατολισμό για τους απόφοιτους και φυσικά συμμετοχή σε σεμινάρια και συναυλίες των σπουδαστών της.

Συγκεκριμένα παρέχουμε:

 • Κρατικά πτυχία και διπλώματα
 • Υποτροφίες στους αριστούχους
 • Παρακολούθηση μουσικών εκδηλώσεων με μειωμένο εισητήριο
 • Δωρεάν μελέτη με όργανα του Ωδείου
 • Δωρεάν συμμετοχή σε σεμινάρια και συναυλίες
 • Δωρεάν μαθήματα γνωριμίας
 • Δωρεάν μαθήματα χορωδίας
 • Επιπλέον εκπτώσεις για δεύτερο και τρίτο παιδί
 • Δωρεάν εγγραφή (*υπό προϋποθέσεις)
 • Ειδική προσφορά για παράλληλες σπουδές μουσικής και χορού
 • Επαγγελματικό προσανατολισμό για τους απόφοιτους.
 • Δωρεάν μουσικό όργανα για εγγραφές τον Σεπτέμβριο. (*υπό προϋποθέσεις)

Επίσης παρέχουμε προοπτική για επαγγελματική σταδιοδρομία. Μαζί με την απαραίτητη για τη ζωή μουσική μόρφωση, την αισθητική αγωγή και την ψυχική καλλιέργεια που το κάθε παιδί παίρνει ανεξάρτητα ακόμα και από τις μουσικές του ικανότητες , το ωδείο, φέρνει πολύ κοντά την ευκαιρία για ένα ενδιαφέρον επάγγελμα. Οι απόφοιτοι μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως μέλη ορχηστρών, καθηγητές σε μουσικά σχολεία, μέλη και μαέστροι σε φιλαρμονικές , μέλη ελαφρολαϊκών ορχηστρων, σε μουσικά τμήματα τηλεοράσεων και ραδιοφώνων κ.α.

Συχνές ερωτήσεις

Το ωδείο μας βρίσκεται στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και συγκεκριμένα στο κέντρο της Ραφήνας και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη. Μπορεί κάποιος να έρθει είτε με τα πόδια, αν μένει μέσα στην Ραφήνα είτε με το αυτοκίνητο ή με το υπεραστικό λεωφορείο που κάνει στάση στην πλατεία. Επίσης και η δημοτική συγκοινωνία που έχει πολύ κοντά στάση. Υπάρχει πολύς ελεύθερος χώρος για στάθμευση εμπρός από το Ωδείο αλλά και στους γύρω δρόμους. Είναι πολύ φυσικό στο Ωδείο μας το οποίο 30 και πλέον χρόνια παρέχει υψηλού επιπέδου μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση να είναι γνωστό και πέρα από τα όρια του δήμου της Ραφήνας και να έρχονται και άτομα όχι μόνο από γειτονικές περιοχές όπως: Πικέρμι, Αρτέμιδα- Λούτσα, Σπάτα, Καλλιτεχνούπολη, Νέος Βουτσάς αλλά και από Μαραθώνα, Πεντέλη, Ντράφι, Παλλήνη και άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής και άλλες περιοχές της Αθήνας.
Είναι εξετάσεις που διενεργούνται μια φορά τον χρόνο κατά τον μήνα Οκτώβριο και αφορά τους σπουδαστές εκείνους οι οποίοι προέρχονται από ιδιαίτερα μαθήματα, ή έχουν διακόψει τις σπουδές τους από οποιοδήποτε Ωδείο παραπάνω από 2 συνεχόμενα σχολικά έτη, ή θέλουν να γραφτούν σε μάθημα ανώτερων θεωρητικών (π.χ. Ωδική ή αρμονία, ή ενοργάνωση) ή τέλος θέλουν να διεκδικήσουν μια ανώτερη κατάταξη σπουδών από αυτή που βρίσκονται. Η εξεταστική επιτροπή που θα κρίνει τους σπουδαστές διορίζεται με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.
Οι απολυτήριες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις εκείνες που αφορούν τους τελειόφοιτους σπουδαστές σε οποιοδήποτε από τα τμήματα και σχολές που διδάσκονται στο Ωδείο Όπερα. Αυτές πραγματοποιούνται δυο φορές τον χρόνο κατά τον μήνα Ιανουάριο και κατά τον μήνα Ιούνιο του τρέχοντος σχολικού έτους. Η εξεταστική επιτροπή όπως και στην περίπτωση των κατατακτηρίων εξετάσεων που θα κρίνει τους σπουδαστές, διορίζεται με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού για τα αναγνωρισμένα από το κράτος μαθήματα ενώ για τα υπόλοιπα μαθήματα η επιτροπή που εξετάζει τους υποψήφιους διορίζεται από το Ωδείο Όπερα.
Οι λέξεις αυτές χαρακτηρίζουν το επίπεδο του σπουδαστή που φοιτά σε μάθημα οργανικής ή φωνητικής μουσικής (δηλαδή σε μάθημα εκμάθησης μουσικού οργάνου ή μονωδίας). Τα επίπεδα είναι 4: προκαταρκτική, κατωτέρα, μέση και ανωτέρα. Κάθε επίπεδο (ή κύκλος) ανάλογα με το μάθημα περιέχει διαφορετικά έτη σπουδών. Για παράδειγμα: στο πιάνο η μέση είναι 3 έτη ενώ στην μονωδία είναι 2 έτη.
Στο ωδείο Παλλήνης Π. Κοντοέ διδάσκονται όλα σχεδόν τα μουσικά όργανα, τραγούδι και θεωρητικά και σε όλα παίρνει ο καθένας που έχει τελειώσει σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του ωδείου, κατόπιν εξετάσεων, βεβαίωση και απολυτήριο. Τα αναγνωρισμένα μαθήματα που παίρνεις κρατικό πτυχίο είναι πιάνο, κλασσική κιθάρα, βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, μονωδία, κλαρινέτο, φλάουτο, τρομπέτα, σαξόφωνο, κλασσικά κρουστά, Βυζαντινή μουσική, Ωδική, ειδικό αρμονίας, ενοργάνωση, αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση.
Και βέβαια όχι!!! Τα μαθήματα είναι ατομικά δηλαδή στην τάξη βρίσκεται ο μαθητής και ο δάσκαλος. Ακόμα και στα ομαδικά μαθήματα της θεωρίας τα τμήματα διαμορφώνονται ανάλογα με το επίπεδο και την ηλικία.
Αυτό εξαρτάται από τα κομμάτια που θέλετε να παίξετε και πως θέλετε να τα παίξετε. Μια σονάτα του Beethoven, ένα κομμάτι του Chopin θα χρειαστείτε 10 με 15 χρόνια. Αν το αγαπημένο σας κομμάτι έχει κάποιες συγχορδίες και μια απλή μελωδία τότε θα χρειαστείτε μόνο μερικά μαθήματα.
Μπορείτε να γραφτείτε σε οποιοδήποτε μάθημα αρκεί να σας αρέσει. Κανένα όργανο δεν είναι πιο δύσκολο ή πιο εύκολο σε σχέση με κάποιο άλλο. Μπορεί κάποιο όργανο ένας να το θεωρεί δύσκολο και ο άλλος εύκολο. Επίσης η επιλογή δεν έχει καμία σχέση με τα χρόνια φοίτησης.
Εξαρτάται από το μάθημα που θα επιλέξετε. Το μάθημα συνολικά είναι μια ώρα την εβδομάδα (60΄). Σε κάποια μαθήματα μπορείς να έρχεσαι 2 φορές από 30΄. Αυτό βέβαια εξαρτάται από το σύστημα του δασκάλου που κάνει το μάθημα. Εάν παρακολουθήσεις και δωρεάν τμήματα θεωρίας – χορωδίας θα χρειαστεί και μια επιπλέον ώρα για το καθένα.
Όλοι οι καθηγητές του ωδείου έχουν το αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα της ειδικότητάς τους και αντίστοιχες μεταπτυχιακές σπουδές. Έχουν μεγάλη πείρα στη διδασκαλία και είναι όλοι επαγγελματίες μουσικοί με καλλιτεχνική παρουσία στην Ελλάδα. και μερικοί δε από αυτούς και στο εξωτερικό.
Το πτυχίο είναι ο πρώτος τίτλος σπουδών που μπορεί να αποκτήσει ο σπουδαστής οργανικής ή φωνητικής μουσικής, ενώ με το δίπλωμα που είναι ο δεύτερος και ανώτερος τίτλος σπουδών, ο σπουδαστής αποκτά τον τίτλο του σολίστ. Και οι δύο αυτοί τίτλοι σπουδών είναι κρατικά αναγνωρισμένοι για τα μαθήματα που είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.
Στο ωδείο μας σίγουρα θα έχετε αποτελέσματα!!! Εμείς μπορούμε να σας οδηγήσουμε πολύ ψηλά αλλά αυτό εξαρτάται και από εσάς και από τον στόχο που έχετε βάλει εσείς για να φτάσετε εκεί που θέλετε.
Οι σπουδές της μουσικής οδηγούν σε τίτλους σπουδών (πτυχίο ή δίπλωμα). Εάν επιθυμείτε να τους διεκδικήσετε, θα πρέπει να δίνετε εξετάσεις στο τέλος κάθε σχολικού έτους για να προάγεστε στο επόμενο έτος σπουδών. Αν όμως δεν σας ενδιαφέρουν οι τίτλοι σπουδών, δεν χρειάζεται να δίνετε εξετάσεις.
Σίγουρα χρειάζεται κάποιος χρόνος. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από το στόχο που έχει θέσει ο καθένας, αν κάποιος θέλει να μάθει ένα μουσικό όργανο να παίζει, κάποια τραγούδια αυτό δεν χρειάζεται κάποιον ιδιαίτερο χρόνο. Αν ο στόχος είναι επαγγελματική επιλογή τότε θα χρειαστεί πάρα πολύς χρόνος. Καλά είναι να έχεις ένα στόχο για το όργανο που μαθαίνεις δηλαδή που θέλεις να φτάσεις και στην πορεία ο στόχος αυτός μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα έχεις.
Αυτό και βέβαια είναι δυνατό.