Σχολή Χορού, Σχολή μπαλέτου στην Παλλήνη – Δημιουργία Π. Κοντοέ

Σχολή χορού - Σχολή μπαλέτου

20  χρόνια σχολή χορού και μπαλέτου Δημιουργία στην Παλλήνη

Η Σχολή Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού “Δημιουργία” είναι ένα σύγχρονο σχολείο χορού και σκοπός του είναι η παροχή υψηλού επιπέδου χορευτικής εκπαίδευσης στην Παλλήνη Αττικής.

Η ιστορία της σχολής χορού, ξεκινά με την ίδρυση της πριν 20 χρόνια και με συνεχή παρουσία στο χώρο της έχει συμβάλει ενεργά στην άνοδο του επιπέδου της διδασκαλίας του χορού, εφαρμόζοντας και προσεγγίζοντας τα παιδιά με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας.

Εδώ διδάσκονται όλα τα είδη του χορού, συναντώνται και συνυπάρχουν το κλασικό, το σύγχρονο, το μοντέρνο, το λάτιν το χιπ-χοπ αλλά και τμήματα όπως η Υοga και το Pilates.

Η πρώτη επαφή της τρυφερής παιδικής ηλικίας με τον κόσμο της Τέχνης, είναι μια πολύ ευαίσθητη υπόθεση. Η έμφυτη παιδική καλλιτεχνικότητα, υπάρχει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε όλα τα παιδιά και είναι πάντοτε συνυφασμένη με την χαρά.

Έτσι η εισαγωγή των παιδιών στις πρώτες ηλικίες γίνεται πάντα μέσα από το παιγνίδι, το οποίο ωστόσο είναι χρήσιμο και έχει άμεση σχέση για την τεχνική τους εξέλιξη. Σταδιακά προστίθενται όλο και περισσότερα τεχνικά επίπεδα.

Μεγάλη έμφαση δίδεται πάντοτε στην αλληλεπίδραση των παιδιών μέσα στην ομάδα, στην καλλιέργεια του πνεύματος του συνόλου, εφόδιο απαραίτητο για την μετέπειτα πορεία τους είτε ως καλλιτέχνες είτε όχι.

H σχολή χορού και μπαλέτου, στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτίριο, στο κέντρο της Παλλήνης που φτιάχτηκε εξ’ αρχής για αυτήν την δραστηριότητα, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την ποιότητα, ασφάλεια και την αισθητική ενός τέτοιου χώρου.

Η επιλογή της σχολής μπαλέτου στην οποία θα εμπιστευτείτε το παιδί σας θα πρέπει να γίνεται κάτω από τα πιο αυστηρά ποιοτικά κριτήρια. Στη σχολή μας επιδιώκουμε και διατηρούμε μια σοβαρή, πειθαρχημένη αλλά και ευχάριστη ατμόσφαιρα, όπου οι γονείς μπορούν να εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε αξιόλογους ,έμπειρους και ευσυνείδητους δασκάλους που μπορούν να μεταφέρουν το πάθος σε όλους όσους επιθυμούν όχι μόνο να αποκτήσουν καλή φυσική κατάσταση μέσω της άσκησης, αλλά και αρμονία και ισορροπία μέσα από τον χορό.

Εγγυώνται δηλαδή τον καλύτερο συνδυασμό σωματικής έκφρασης , άρτιας τεχνικής , και καλής φυσικής κατάστασης!

Ο χορός, μια από τις πιο ολοκληρωμένες μορφές έκφρασης του ανθρώπου , είναι δημιουργία αξεπέραστη , είναι έκφραση ψυχής και πνεύματος του καθενός μας.

Ταιριάζει σε όλες τις εποχές γιατί εξελίσσεται μέσα στο χρόνο.

Γνωρίστε τον και αφεθείτε σε έναν κόσμο που θα συνεπάρει τις καρδιές σας.

Η σχολή μας με το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τους χώρους διδασκαλίας, τους έμπειρους και αξιόλογους δασκάλους και συνεργάτες και βέβαια με την δική σας αγάπη και εκτίμηση, είναι η πλέον αξιόλογη και ξεχωριστή σχολή χορού όχι μόνο στην Παλλήνη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Αττικής .

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ:

  • Κλασικό Μπαλέτο (σύστημα Vaganova)
  • Σύγχρονος χορός
  • Ρυθμική-Μουσικοκινητική αγωγή
  • Αυτοσχεδιασμός
  • Barre a terre
  • Jazz
  • Latin
  • Hip Hop
  • Pilates
  • Yoga

Λειτουργούν τμήματα για όλες τις ηλικίες και για όλα τα επίπεδα.

H σχολή μας είναι αναγνωρισμένη από το κράτος.

Συχνές ερωτήσεις

Ο υποψήφιος μαθητής του χορού ή οι γονείς του ,πριν ξεκινήσει τις σπουδές του είναι φυσικό να έχει κάποιες απορίες και ερωτήματα.
Εμείς απαντάμε σε ερωτήσεις που συνήθως δεχόμαστε εδώ και πολλά χρόνια από τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στη μαγεία του χορού, να εκφραστούν, να δημιουργήσουν …να χορέψουν!!

Από την ηλικία των 3,5 ετών περίπου. Βέβαια εξαρτάτai και από την προσωπικότητα, του κάθε παιδιού σε σχέση με την ηλικία του. Δηλαδή πόσο εύκολα μπορεί να συνεργαστεί με την υπόλοιπη ομάδα και τη δασκάλα του. Πριν την έναρξη υπάρχει ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ!
Όπως όλα τα σοβαρά σχολεία έτσι και σε μια σχολή χορού στο τέλος του έτους γίνονται εξετάσεις. Οι εξετάσεις δεν είναι αναγκαία υποχρεωτικές είναι όμως απόλυτα απαραίτητες. Τα παιδιά εξετάζονται μόνα τους και χωριστά από ειδική επιτροπή καλλιτεχνών, τους επισημαίνονται τα θετικά και τα αρνητικά και οι γονείς ενημερώνονται ο καθένας χωριστά μετά τις εξετάσεις. Όλοι οι μαθητές παίρνουν βεβαίωση φοίτησης. Ειδικές εξετάσεις γίνονται κάθε δυο χρόνια με εκπρόσωπο του συστήματος Vaganova.
Στη σχολή μπαλέτου και σύγχρονου χορού «Δημιουργία» λειτουργούν όλα τα τμήματα του κλασικού μπαλέτου για όλες τις ηλικίες σύγχρονου χορού, ρυθμικής (μουσικοκινητικής αγωγής) αυτοσχεδιασμός, jazz, hip-hop, RnB, break dance, Latin χοροί, και επίσης τμήματα yoga και Pilates.
Το σύστημα της Vaganova αποτελεί φυσική εξέλιξη του ρωσικού μπαλέτου σε συνδυασμό με τα καλύτερα στοιχεία της γαλλικής και της ιταλικής σχολής. Απομακρύνθηκε τόσο από την κομψότητα του γαλλικού στιλ όσο και από τη χαλαρότητα της μεθόδου Cecchetti, για να δώσει έμφαση στη σωστή τοποθέτηση και ισορροπία στο χώρο αφενός, στην πλαστικότητα των μυών αφετέρου. Η ελαστικότητα σε συνδυασμό με ασκήσεις συντονισμού του κορμού με τα μέλη ελευθερώνει το σώμα, ώστε να καταφέρει στη συνέχεια να αποκτήσει λυρική εκφραστικότητα.
Εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού π. χ. ένα μικρό παιδί 4 – 5 ετών καλό είναι να παρακολουθήσει ένα τμήμα μουσικοκινητικής ή προετοιμασίας μπαλέτου για να βάλει τις σωστές βάσεις και να δημιουργήσει την χορευτική του υποδομή όσων αφορά την τοποθέτηση του σώματος, την ισορροπία της κίνησης και την καλλιέργεια των αισθήσεων. Αν είναι μεγαλύτερο μπορεί να παρακολουθήσει ένα τμήμα σύγχρονου χορού ή μοντέρνου ή και να τα συνδυάσει. Όποια κι αν είναι η απόφασή σου η σχολή έχει σαν στόχο το παιδί να αγαπήσει αυτό που κάνει και να προχωρήσει σε υψηλότερα επίπεδα.
Μετά από λίγο καιρό το παιδί εντάσσεται πλήρως στην ομάδα. Το σώμα αρχίζει να τοποθετηθείτε σωστά , οι κινήσεις αρχίζουν να αποκτούν πλαστικότητα και καλλιεργείται η αντίληψη και οι αισθήσεις του.
Το μάθημα του κλασικού μπαλέτου αρχικά είναι 2 φορές την εβδομάδα από μια ολόκληρη ώρα. Στη συνέχεια και σε σχέση με το επίπεδο προστίθεται και μια ακόμη ώρα.
Ο αριθμός των παιδιών στην τάξη εξαρτάται από το πόσο μεγάλη είναι η αίθουσα που γίνεται το μάθημα δηλαδή πόσοι μαθητές μπορούν να κάνουν άνετα το μάθημά τους στο χώρο. Αυτό βέβαια έχει σχέση με την ηλικία αλλά και το επίπεδο των παιδιών αλλά και με το δάσκαλο που κάνει το μάθημα. Οι αίθουσες της σχολής μας είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που προβλέπει ο κανονισμός, τα τμήματα είναι ολιγομελή  και οι δάσκαλοι έχουν πολυετή πείρα στη διδασκαλία χορού.
Στη σχολή μας διδάσκουν δάσκαλοι με πολυετή διδακτική και χορευτική εμπειρία, με σπουδές στο εξωτερικό με μεγάλη μεταδοτικότητα και αγάπη για το μάθημα που διδάσκουν, έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για το κάθε παιδί ώστε να αγαπήσει το χορό και να το φτάσουν στα υψηλότερα επίπεδα.
Κάθε φορά αυτό είναι δύσκολο γιατί παρεμποδίζει την λειτουργία του μαθήματος εξαιρετικά. Αυτό μπορεί να γίνει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ( π.χ. αρχικά στα πολύ μικρά παιδιά μέχρι να ενσωματωθούν με το σύνολο). Η σχολή όμως κάνει 2 - 3 φορές το χρόνο τουλάχιστον ανοιχτά μαθήματα που μπορούν οι γονείς να παρακολουθήσουν και πως γίνεται το μάθημα αλλά και την πρόοδο των παιδιών.
Φυσικά αυτό μπορεί να γίνει, εξαρτάται όμως από την ηλικία του παιδιού.
Φυσικά και κάνουμε. Μια παράσταση χορού είναι η εφαρμογή όλων όσων ο μαθητής έχει μάθει στην τάξη και πολλά άλλα. Η σχολή κάθε 2 χρόνια ανεβάζει σε κεντρικό αθηναϊκό θέατρο ένα έργο από την φιλολογία του μπαλέτου με επαγγελματικές προδιαγραφές (κοστούμια, φωτισμό, σκηνικά κλπ).
Φυσικά. Η σχολή λειτουργεί με επίσημη άδεια του κράτους και τηρεί με αυστηρότητα τους κανονισμούς κτιριακής υποδομής, προγράμματος σπουδών και εκπαιδευτικού προσωπικού.
Κλασικό μπαλέτο . Η τελειότητα στην κίνηση , η εναρμόνηση πνεύματος και ψυχής , η πίστη στην μελωδία της μουσικής και στις αποχρώσεις των συναισθημάτων , θέματα από τον κόσμο των παραμυθιών και των ονείρων. Η απόλυτη αρμονία , η απόλυτη ευγένεια. Ο χορευτής προσπαθεί να πλησιάσει στο θείο. Από την άλλη μεριά ο σύγχρονος χορός. Στην αρχή του 20ου αιώνα έχουμε μια επανάσταση σε όλα τα είδη της τέχνης. Ο χορός ακολουθώντας την μουσική προσπαθεί να απελευθερωθεί απο την φόρμα του κλασικού μπαλέτου . Ακολουθεί νέα μονοπάτια στην κίνηση , αναζητα την δημιουργικότητα ,την έκφραση , αντλεί τα θέματα του απο την καθημεριν'η ζωή . Ο χορευτής προσπαθεί να πλησιάσει τον άνθρωπο . Καμιά αντιπαράθεση, δύο ρεύματα , η βάση και η συνέχεια . Κοινός στόχος . Η ισορροπία πνεύματος και σώματος.
Από την ηλικία των 3 ½ - 4 ετών βέβαια εξαρτάται και από την ωριμότητα του παιδιού σε σχέση με την ηλικία του δηλαδή το πόσο εύκολα μπορεί να συνεργαστεί με την υπόλοιπη ομάδα του και τον δάσκαλό του. Πάντως πριν την έναρξη υπάρχει δοκιμαστικό μάθημα δωρεάν.
Η Σχολή Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού «Δημιουργία» βρίσκεται στο Δήμο Παλλήνης-Γέρακα-Ανθούσας και συγκεκριμένα στο κέντρο της Παλλήνης και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη. Μπορεί κάποιος να έρθει είτε με τα πόδια, αν μένει μέσα στην Παλλήνη είτε με το αυτοκίνητο ή με τα λεωφορεία (305, 316, 324 και 314, 324, 319) τα οποία κάνουν στάση λίγα μόλις μέτρα από τη σχολή! Επίσης το υπεραστικό λεωφορείο και η δημοτική συγκοινωνία έχουν πολύ κοντά στάση. Υπάρχει πολύς ελεύθερος χώρος για στάθμευση εμπρός από το τη σχολή αλλά και στους γύρω δρόμους. Είναι πολύ φυσικό η σχολή μας η οποία εδώ και τόσα χρόνια προσφέρει υψηλού επιπέδου χορευτική εκπαίδευση η φήμη της να ξεπερνά τα στενά όρια του δήμου μας ώστε να θέλουν να έρθουν σε εμάς και ενδιαφερόμενοι όχι μόνο από γειτονικές περιοχές όπως: Γέρακας, Ανθούσα, Κάντζα, Παιανία, Σπάτα, Αρτέμιδα, Πικέρμι, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Νέος Βουτζάς, Μαραθώνας και άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής αλλά και από Μελίσσια, Πεντέλη, Αγία Παρασκευή, Χολαργό, Χαλάνδρι και από πολλές άλλες ακόμα περιοχές της Αθήνας χρησιμοποιώντας την Αττική Οδό ή το Μετρό και τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο ο οποίος έχει στάση στην Παλλήνη.