Σύνθεση

  • Τα μαθήματα σύνθεσης παραδίδονται στο ωδείο Παλλήνης και στο ωδείο Ραφήνας.
  • Τα υποχρεωτικά μαθήματα είναι μια σειρά από μαθήματα τα οποία γίνονται παράλληλα και κατά τη διάρκεια των σπουδών του ειδικού μαθήματος (σύνθεση) και είναι υποχρεωτικά μόνο για τους σπουδαστές που επιθυμούν να διεκδικήσουν τίτλο σπουδών (δίπλωμα).
  • Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο ωδείο Δημιουργία στην Παλλήνη και στην Ραφήνα.

Στη σχολή σύνθεσης, διδάσκεται μουσικός λόγος, ανάλυση και δημιουργία μοτίβων, φράσεων και περιόδων φωνητικού και οργανικού ύφους, τα είδη του Lied, το θέμα με παραλλαγές, οι διάφοροι χοροί, η σουίτα, το σκέρτσο για πιάνο, για κουαρτέτο, για ορχήστρα, η φόρμα της σονάτας για πιάνο, για κουαρτέτο, για ορχήστρα, τα είδη του Rondo, τα διάφορα μέρη των εισαγωγών, η φαντασία, η παραλλαγή, η προγραμματική μουσική, η Λειτουργία, το Ορατόριο, το Μελόδραμα, το Μουσικό δράμα, η σκηνική μουσική, η παντομίμα κ.ά.


ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Τα υποχρεωτικά μαθήματα είναι μια σειρά από μαθήματα τα οποία γίνονται παράλληλα και κατά τη διάρκεια των σπουδών του ειδικού μαθήματος (σύνθεση) και είναι υποχρεωτικά μόνο για τους σπουδαστές που επιθυμούν να διεκδικήσουν τίτλο σπουδών (δίπλωμα). Για τη σύνθεση δεν προβλέπεται κανένα υποχρεωτικό μάθημα.


ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Το εκπαιδευτικό δυναμικό του Ωδείου Δημιουργία Π.Κοντοέ είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της εκπαιδευτικής μας δύναμης είναι επιλεγμένο με τα αυστηρότερα κριτήρια ήθους, γνώσης, καλλιτεχνικής αξίας, εκπαιδευτικής εμπειρίας και μεταδοτικής ικανότητας, με συνεχή σημαντική παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας μας, αλλά και του εξωτερικού.