Παραδοσιακό Βιολί

Παραδοσιακό Βιολί

Παραδοσιακό Βιολί
Παραδοσιακό Βιολί -Ωδείο Δημιουργία Παλλήνη-Ραφήνα Π.Κοντοέ
 • Το ωδείο μας διδάσκει παραδοσιακό βιολί σε ομαδικά και ατομικά τμήματα, για αρχάριους και προχωρημένους.
 • Η εγγραφή στα μαθήματα παραδοσιακού βιολιού μπορεί να γίνει καθ όλη τη διάρκεια του έτους.
 • Τα μαθήματα παραδοσιακού βιολιού παραδίδονται στο ωδείο Παλλήνης και στο ωδείο Ραφήνας.
 • Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού για να δείτε τις εγκαταστάσεις μας, τους καθηγητές μας και τον τρόπο λειτουργίας μας.


ΣΠΟΥΔΕΣ

Η διάρκεια φοίτησης στο παραδοσιακό βιολί όπως και σε όλα τα όργανα, εξαρτάται από το ενδιαφέρον του σπουδαστή, τον ρυθμό προόδου του, την συγκέντρωσή του στην ώρα του μαθήματος και της μελέτης και από την ευκολία με την οποία ξεπερνά τις ιδιαίτερες τεχνικές και ερμηνευτικές δυσκολίες του οργάνου. Αυτό σημαίνει ότι ένας «μέσος» σπουδαστής θα χρειαστεί γύρω στα πέντε με έξι χρόνια για να παίζει με σχετική άνεση τα κομμάτια της επιλογής του. Όμως από τον ένα με ενάμιση χρόνο θα μπορεί να παίζει αρκετά κομμάτια, ικανά να του διατηρήσουν το ενδιαφέρον ώστε να προχωρήσει ακόμα περισσότερο. Πρέπει ωστόσο να διευκρινίσουμε, ότι τα έτη φοίτησης δεν είναι δεσμευτικά για τον σπουδαστή που έχει μεγάλη πρόοδο και εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς, αφού έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει υψηλότερη τάξη λαμβάνοντας μέρος στις κατατακτήριες εξετάσεις.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Τα υποχρεωτικά μαθήματα είναι μια σειρά από μαθήματα τα οποία γίνονται παράλληλα και κατά τη διάρκεια των σπουδών του ειδικού μαθήματος (παραδοσιακό βιολί) και είναι υποχρεωτικά μόνο για τους σπουδαστές που επιθυμούν να διεκδικήσουν τίτλο σπουδών. Αυτά είναι:

 • Θεωρία Α΄ έτος και σολφέζ Α΄ έτος
 • Θεωρία Β΄ έτος και σολφέζ Β΄ έτος
 • Θεωρία Γ΄ έτος και σολφέζ Γ΄ έτος
 • Αρμονία Α΄ έτος και σολφέζ Δ΄ έτος
 • Βυζαντινή μουσική (2 έτη)
 • Ιστορία της μουσικής (2 έτη)
 • Μουσικό σύνολο (2 έτη)
 • Πρακτικό διδασκαλείο (1 έτος)

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Το εκπαιδευτικό δυναμικό του Ωδείου Δημιουργία Π.Κοντοέ είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της εκπαιδευτικής μας δύναμης είναι επιλεγμένο με τα αυστηρότερα κριτήρια ήθους, γνώσης, καλλιτεχνικής αξίας, εκπαιδευτικής εμπειρίας και μεταδοτικής ικανότητας, με συνεχή σημαντική παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας μας, αλλά και του εξωτερικού.

Το βιολί «ο βασιλιάς των μουσικών οργάνων» είναι το μικρότερο όργανο της οικογένειας των εγχόρδων με δοξάρι με ιδιαίτερα εκφραστικό ήχο. Έχει 4 χορδές και είναι κουρδισμένο σε σολ, ρε, λα και μι.

Στην συμφωνική ορχήστρα θεωρείται το κυριότερο μελωδικό όργανο και ιδιαίτερα στην κλασική μουσική θεωρείται ξεχωριστό και αναγκαίο. Σχεδόν όλοι οι συνθέτες έχουν γράψει έργα για σόλο βιολί ή έχουν συμπεριλάβει στις ενορχηστρώσεις τους μέρη που ο ήχος των βιολιών έχει εξέχουσα θέση.

Τα είδη της μουσικής που υποστηρίζει ξεκινούν από την κλασική μέχρι την πιο μοντέρνα σύνθεση της σύγχρονης εποχής. Στην Ελλάδα επίσης σπουδαία είναι η συμμετοχή του στην Δημοτική παραδοσιακή και λαϊκή μουσική και ιδιαίτερα στα νησιώτικα τραγούδια.