Σύστημα Carl Οrff

Σύστημα Οrff

  • Το σύστημα Orff απευθύνεται σε ηλικίες 4-8 ετών
  • Το Σύστημα Orff είναι μια μουσικοπαιδαγωγική μέθοδος που στόχο έχει να αναπτύξει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών
  • Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού για να δείτε τις εγκαταστάσεις μας, τους καθηγητές μας και τον τρόπο λειτουργίας μας.


ΣΥΣΤΗΜΑ CARL ORFF

Στο σύστημα carl orff  η πρώτη γνωριμία κι επαφή του παιδιού με τη μουσική τέχνη, είναι μια πολύ σημαντική στιγμή στη ζωή του που μπορεί να καθορίσει τη σχέση του με το μουσικό φαινόμενο, τη διαμόρφωση της αισθητικής του και τις αυριανές πολιτιστικές επιλογές του.

Μ’ άλλα λόγια, χαράζει μια στάση ζωής. Έχοντας την υποχρέωση αυτήν, δημιουργήσαμε μέσα σ έναν όμορφο , φιλικό και πλήρες εξοπλισμένο χώρο τις προϋποθέσεις για να γίνει η πρώτη επαφή του παιδιού με τη μουσική με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

Το Σύστημα Orff είναι μια μουσικοπαιδαγωγική μέθοδος που στόχο έχει να αναπτύξει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών και να τα οδηγήσει σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες που βασίζονται στο συνδυασμό της μουσικής, της κίνησης και του λόγου.

Από τη στιγμή της γέννησής του, το παιδί έχει τη διάθεση να προσεγγίσει και να κατανοήσει τον κόσμο που το περιβάλλει.

Τη διάθεση αυτή του παιδιού παίρνουμε ως ερέθισμα για να το φέρουμε σε επαφή με τον πολιτισμό και τις τέχνες με πολύτιμα εργαλεία τη μουσική, την κίνηση και το θεατρικό παιχνίδι, μεταμορφώνοντάς το σε ολοκληρωμένη και δημιουργική προσωπικότητα.
Μουσική: γνωριμία με το ρυθμό, τον ήχο, τη μελωδία, τα μουσικά όργανα της ορχήστρας Orff (ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα, κρουστά, φλογέρα, κ.ά.), το τραγούδι και τις βασικές μουσικές φόρμες, μέσα από μικρές ορχήστρες.
Κίνηση: γνωριμία με τα βασικά στοιχεία της κίνησης του σώματος, τους παιδικούς χορούς από όλο τον κόσμο, την κινητική έκφραση και τον κινητικό αυτοσχεδιασμό.
Θεατρικό παιχνίδι: γνωριμία με τη μίμηση και τη δραματοποίηση όλων των στοιχείων που τα παιδιά παίρνουν από τη μουσική και την κίνηση.


ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Το εκπαιδευτικό δυναμικό του Ωδείου Δημιουργία Π.Κοντοέ είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της εκπαιδευτικής μας δύναμης είναι επιλεγμένο με τα αυστηρότερα κριτήρια ήθους, γνώσης, καλλιτεχνικής αξίας, εκπαιδευτικής εμπειρίας και μεταδοτικής ικανότητας, με συνεχή σημαντική παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας μας, αλλά και του εξωτερικού.